Boeken


OEROL EN ANDERE BELEVINGEN

Prentenboek voor volwassenen.

Het terugbrengen van jezelf naar een natuurlijke snelheid. Het terugvinden van het intensieve kijken en weergeven in een tijd waarin snelle communicatie en gejaagdheid de boventoon voert. Het zoeken naar momenten van rust en ontspanning door te tekenen en te schilderen. Een betere grip krijgen op hetgeen je ziet en beleeft, door te lezen, te kijken, te zien. Even betere beleving van tijd vinden, zonder het gevoel te krijgen dat de tijd door je vingers glipt.
Ilse neemt je mee in haar wereld om je eigen deur naar een wereld, waar verwondering nog telt, open te doen.

Ilse vroeg zich af, nadat ze veertig jaar gewerkt had als docent beeldende vorming, of er een manier was om alle dingen die ze belangrijk vind in haar leven te bundelen en te komen tot een overzichtelijk geheel in de warboel van dingen die ze vast wil leggen. Want vastleggen is haar ding. Of het nu om schilderijen gaat, tekeningen, collages, foto’s, film, verslagen, gedichten, recepten, wetenswaardigheden over het land en de streek en de teksten uit de logboeken die ze had bijgehouden tijdens omzwervingen en vakanties met de zeilboot “Hardebolle”. Ze wilde het vastleggen in een boek, wat voor iedereen toegankelijk is. Gemakkelijk leesbaar. Veel te kijken, te zien en te ontdekken.

OEROL EN ANDERE BELEVINGEN

Dit is het eerste resultaat wat in de vorm van een boek, tot stand is gekomen. Al jaren had ze geroepen: het eerste wat ik ga doen, als ik niet meer werk, is naar Oerol gaan. Roepen is een, doen is twee. In 2017 was het zover. Voor dat ze het wist, kwamen de tekeningen al weer op papier. Van de tekeningen maakte ze collages samen met de foto’s. Schilderijen, aquarellen en gedichten uit de herinneringen aan Terschelling die bijdroegen aan het gehele verhaal werden toegevoegd. Zo kreeg het boek Oerol en andere belevingen vorm.
Alle belevingen zijn vakkundig bij elkaar gezet in een lay-out, waardoor het boek meer is geworden dan een leesboek alleen. Het is ook een lust voor het oog, op zich al kunstwerkje, een prentenboek voor volwassenen.

Bestellen:

ISBN/EAN: 978 - 94 - 6345 - 300 - 4
prijs: € 17,95 excl. verzendkosten.
Het boek bestellen kan via www.deboekenwurm.nl onder vermelding van titel, naam en adres.

Wilt u een voorbeeld bekijken van enkele pagina's uit het boek? Klik dan hier (PDF).


 

Verkrijgbaar:

In diverse boekhandels: Goes: Paard van Troye Goes
Goes: De Koperentuin
Middelburg: De Drukkerij
Zierikzee: boekhandel de Vries
Via link www.deboekenwurm.nl of mail@deboekenwurm.nl
Via De boekenwurm.nl op Bol.com
Via www.boekenbestellen.nl (Pumbo)