Cursus Praktische Kunstgeschiedenis

Cursus Praktische Kunstgeschiedenis Cursus Praktische Kunstgeschiedenis Deze cursus is eigenlijk bedoeld voor mensen die op zoek gaan naar een stijl die bij hun persoonlijkheid past. Voor die mensen die zich afvragen; Waar ben ik goed in? Wat vind ik een leuke techniek? Hoe kan ik bepaalde onderwerpen het beste tot uitdrukking laten komen en op welke manier? Hoe hebben ze dat in het verleden aangepakt?

Vanuit het verleden leren. De zienswijze, de materialen, de mogelijkheden en de beperkingen. Vanuit de kunstgeschiedenis leren zien en door de opdrachten leren weergeven, waardoor je meer te weten komt over jou eigen manier van werken. Dat is hetgene dat Ilse wil bereiken. Door opdrachten uitgedaagd worden dieper op de stof van de kunstgeschiedenis in te gaan.

Door de geschiedenis van de kunst chronologisch te volgen en bespreken, de essentie voor het nu eruit halen, de betekenis voor jezelf. Zo is kunstgeschiedenis geen saaie kost , maar een middel om jezelf te ontwikkelen, te verbreden en te verdiepen. De opdrachten zijn soms een verdieping van de leerstof zodat weten door kunnen wordt ondersteund. Een andere keer is het een speciale techniek uit die tijd. Een techniek met bijbehorend materiaal die naar de tijd van nu wordt vertaald naar jezelf. De geschiedenis van de kunst van bepaalde culturen komt niet alleen uit boeken. Ook de cursisten hebben hun eigen inbreng. Deze hebben door hun eigen ervaringen, verhalen en belevingen een eigen aanvulling op de lessen. Zo kunnen foto’s van gebouwen, kunstwerken, gebruiksvoorwerpen uit bijvoorbeeld vakanties een welkome aanvulling zijn voor de digitale beeldenbank die Ilse aanlegd.

Om voor deze cursus in aanmerking te komen moet je in ieder geval belangstelling hebben voor kunst, maar is het ook fijn dat je al wat technieken en basiskennis van tekenen en schilderen beheerst.

In de cursus wordt aandacht besteed aan:

Kosten voor 10 lessen zijn € 185,- inclusief boek en stencil materiaal.

Foto's